Dag 9

Hinner möjligen få ut lite text om Sens.

Ö5.5 Ottawa Senators – Pittsburgh Penguins @1.752 (60 %) 2/5

Två offensiva lag. Ottawa förlorade säsongens första match när man var i Tampa Bay och fick stryk trots att man ledde med 4-3 inför sista. Ottawas offensiv har fungerat riktigt bra och har gjort minst 3 mål varje match. Defensiven har fungerat riktigt bra fram tills matchen mot Tampa.

Pittsburgh, favorittippade inför säsongen. Har börjat säsongen sådär. Man började med två segrar mot divisionsrivalerna Flyers och Rangers. För att följa upp det med två plattmatcher framförallt defensivt mot Toronto och Winnipeg. Offensivt har det fungerat lite bättre. Crosby har kommit igång, dock verka Malkin ha tröttnat på USA redan, såg väldigt oinspererad ut mot Winnipeg och var väldigt slarvig.

Historiskt är detta matcher som bruka eskalera när det gäller mål. Även om vi får se 1a målvakterna i varsin kasse.

Ö5.5 Tampa Bay Lightning- Philadelphia Flyers @1.813 (60 %) 2/5

Tampa har gjort tre mål i en match. Det var den matchen de gjorde minst mål i. Annars har de gjort 6,4,6. Hemma har de gjort 12 mål på två matcher. Så offensivt fungerar de utmärkt.  Där Stamkos och St. Louis har presterat riktigt bra. Defensivt har Tampa lyckats hålla ner siffrorna under 3 mål en gång. (vinst mot Carolina 4-1). Hemma har de släppt in 7 mål på två matcher. Anders Lindbäck startar för Tampa, och förhoppningsvis får han lika lite hjälp som vanligt.

Philadelphia Flyers har börjat med tre förluster och två vinster. Igår lekte man ishockey med Florida som statister, hela 7-1 slutet kalaset på. Så offensiven fungerar just nu. Defensivt har det fungerat ganska bra bara 5 mål insläppta på sista tre matcherna. Man väljer andramålvakten idag (Michael Leighton).

Förra säsongen gick 3 av 4 över.

U5.5 Chicago Blackhawks- Detroit Red Wings @2.01 (52 % chans) 1/5

Chicago spelade igår och gjorde det sådär. Chicago har tre raka matcher under 5.5, och har inte alls spelat med samma frenesi i de två senaste matcherna som de gjorde i de två första. Tycker inte alls att det ser lika inspirerande ut. Ändå har de fem raka vinster, så kapaciteten finns ju i laget. Troligen ställer man Corey Crawford i mål.

Detroit har bara en match under i de fyra första matcherna. Men tycker att de spelat lite bättre defensivt än de fått utdelning för. Detroit ska ha spelat bra offensivt men lite slarvigt defensivt i mötet med Dallas. Vilket jag tror de vill rätta till. Det defensiva spelet alltså. Man väljer att ställa Jimmy Howard i mål, han är lite underskattad i min mening, då han är aningen ojämn, men inte så dålig som ryktet säger.

Detta är en hat-match, så tror att den blir riktigt tight. Förra säsongen gick alla sex möten under, de var tighta och hårda.

 

Vancouver Canucks ML @2.15 (49,2 % chans) 2/5

Vancouver har vaknat, något har väckt de till liv. Det måste varit de två dåliga matcherna i början, som fick det att vända. Nu har de kommit igång, man började med att slå Calgary med 3-2, följde upp det med en utskåpning av Ducks med 5-0 på bortais. Schneider fick hålla sin första nolla och nu ska han möta San José.  Framförallt vaknade deras powerplay som gjorde tre mål på åtta chanser.

San José spelade igår, vann stabilt med 4-0 hemma mot Colorado, men allt tack vare en perfekt tackling av Stuart som gav de 4 min powerplay och en 2-0 ledning. De höll igång pucken bra i powerplay och Marleau gjorde målen. Tycker ändå att Avs tappade allt efter tacklingen och var inget riktigt motstånd, så Greiss slapp jobba så hårt som han borde fått göra. Ikväll räknar jag med att de byter målvakt och låter 1an (Niemi) stå.

Väntade mig odds på runt 2.03, men fick hela 2.15. Tycker trots att Sharks är obesegrade och det lär de inte vara hela säsongen. Även det faktumet att Nucks verka ha vaknat som lag gör att jag tycker spelet känns vettigt.

About befriamig

Älskar NHL, mer än hälsosamt, fråga min flickvän eller min chef. View all posts by befriamig

One response to “Dag 9

Leave a comment